در سایه افزایش تنش‌ها در منطقه شاخ آفریقا، رئیس‌جمهور اریتره به همسایه خود، اتیوپی، هشدار داد که در اندیشه آغاز جنگی جدید نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - اسایاس آفورکی، رئیس‌جمهور اریتره به همسایه خود، اتیوپی، هشدار داد که در اندیشه آغاز جنگی جدید نباشد. تنش‌ها در منطقه شاخ آفریقا در حال افزایش است.

روابط اریتره و اتیوپی از زمان استقلال اریتره در ۱۹۹۳ همواره پرتنش بوده است. دو کشور در فاصله سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ جنگی خونین را تجربه کردند که ده‌ها هزار کشته برجای گذاشت. 

به گفته دولت اریتره، منشأ تنش فعلی، تلاش اتیوپی برای دستیابی به یک بندر دریایی است. اتیوپی که محصور در خشکی است، سال‌هاست به دنبال راهی برای دسترسی به آب‌های آزاد است. 

آفورکی که از زمان استقلال اریتره با سیاستی سختگیرانه بر این کشور حکومت کرده، به آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی هشدار داد که نمی‌تواند با تکیه بر جمعیت بیشتر (۱۳۰ میلیون نفر در مقابل ۳.۵ میلیون نفر در اریتره) بر این کشور غلبه کند. 

او در گفت‌و‌گو با شبکه دولتی Eri-TV گفت:  «اگر فکر می‌کند می‌تواند با حملات انبوه، نیرو‌های اریتره‌ای را مغلوب کند، سخت در اشتباه است.» 

وی افزود: «پیش از آنکه مردم اتیوپی را به جنگ‌های ناخواسته بکشاند یا از آنان برای اهداف سیاسی دیگر استفاده کند، باید مشکلات داخلی کشورش را حل کند.» 

او اقدامات آبی احمد را «بی‌پروا»  و تلاشی برای  «منحرف کردن توجه از معضلات داخلی»  خواند. 

آبی احمد پس از به قدرت رسیدن در ۲۰۱۸، با آفورکی پیمان صلح امضا کرد، اما درگیری‌های خشونت‌بار در منطقه تیگرای اتیوپی از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ شعله‌ور شد، جایی که نیرو‌های اریتره از شورشیان ضد دولت مرکزی حمایت کردند. 

بر اساس برآورد اتحادیه آفریقا، دست‌کم ۶۰۰ هزار نفر در این جنگ کشته شدند. اگرچه توافق صلح به درگیری‌ها پایان داد، اما اریتره همچنان حضور نظامی خود در تیگرای را حفظ کرده و روابط دو کشور رو به تیرگی گذاشته است. 

ماه گذشته، یک نهاد نظارتی آمریکایی گزارش داد که اریتره در حال تجدید قوای نظامی و بی‌ثبات‌کردن همسایگان است. یمانه گبرمسکل، وزیر اطلاعات اریتره این گزارش را رد کرد و مقصر  «تنش‌های جدید در منطقه» را اتیوپی دانست. 

اریتره یک دولت تک‌حزبی است که همواره در رده‌بندی‌های جهانی در زمینه حقوق بشر و  آزادی مطبوعات در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. بر اساس گزارش خبرنگاران بدون مرز، این کشور در سال ۲۰۲۲ از نظر آزادی رسانه‌ها در ردیف آخر و در شاخص توسعه انسانی سازمان ملل در رتبه ۱۷۵ از ۱۸۳ کشور قرار داشت. 

منبع: العربیه انگلیسی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار